Hedendaagse Kunst in de Openlucht

Hooglandse Kerkgracht 8

Hooglandse Kerkgracht 8

BiL Point

Galerie Beelden in Leiden, Hooglandse Kerkgracht 8

De beeldententoonstelling wordt gehouden op één van de mooiste plekken van Leiden, de Hooglandse Kerkgracht. Aan deze voormalige gracht in hartje Leiden liggen verschillende rijksmonumenten, zoals de Hooglandse Kerk (waarnaar de straat is vernoemd).

Andere belangrijke monumenten zijn de Lutherse Kerk, het voormalige Heilige Geest- of Armen wees- en Kinderhuis en het Mierennesthofje.

De Hooglandse Kerkgracht ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf station Leiden Centraal. De Burcht, de oudste en meest centraal gelegen plek van Leiden, ligt op een steenworp afstand.

Als u met de auto komt, kunt u het beste parkeren op de Garenmarkt of in de nabijgelegen parkeergarage Breestraat. Ook de parkeergarage Haarlemmerstraat aan de Hooigracht is op korte loopafstand. Hier vindt u alle informatie over parkeren in Leiden.

Op de Hooglandse Kerkgracht 8 is Galerie Beelden in Leiden gevestigd. Daar vindt u informatie over de tentoonstelling. De galerie is gedurende de tentoonstelling dagelijks geopend van 12 tot 17 uur (op maandagen gesloten). U kunt hier een catalogus kopen, maar in de galerie kunt u bijvoorbeeld ook ander werk van de deelnemende kunstenaars vinden.